22. sept 2008

Pixarikoolitus Viborgis - päev 0

On esimene õhtu ja väsimus. Hommikul reisisin 3,5 h rongiga Tartust Tallinna, õhtul Tallinnast lennukiga Kopenhaagenisse, sealt edasi lennukiga Karupisse ja sealt edasi bussiga Viborgisse, kokku 4,5h. Uh, see purustab küll igasugused isiklikud rekordid ühepäevase reisimise osas. Põnevust polnud vähe - viimase otsa juures olid kõik minutid arvel, et ei peaks bussireisi asemel maksma hoopis pea tuhandekroonist taksoarvet. Kuid isegi väikse hilinemisega maandunud lennukilt jõudsin bussile vabalt (olles eelnevalt kaubelnud lennujaamas suvalise tellitud taksoga sõitja end ka peale võtma, too lubas lausa tasuta otsa, kuna firma oli talle sõidu tellinud). Nojah, kõik siin toimib Kesk-Euroopalikult rangelt korrapäraselt ja igasugune pabistamine on suht asjatu. Reisivõõra isikuna teen seda siiski alati igaks juhuks.
Aga miks ma selle pika tripi ette võtsin? Seepärast:

Taani animatsioonikoolis The Animation Workshop (http://www.animwork.dk/) toimub kahenädalane töötuba kahe Ameerika animatsioonistuudio Pixar kontseptsioonikunstnikuga:

* Paul Topolos (The Incredibles, Rattatouille) esimesel nädalal

Concept Design (characters, backgrounds, colors, light, mood, composition, references)

* Lawrence Marvit (Monsters Inc., Bug’s Life) teisel nädalal.

Color Workshop ja Concept Design (characters, backgrounds, colors, light, mood, composition, references)

Koolitus on kontseptsioonikunsti puudutav osa suuremahulisest 3D-kursusest, mis toimub läbi sügise.

Noh, kes ei tea, siis Pixar on planeedi kõvem animatsioonistuudio koos mitte vähem kõvemate kunstnikega - miks mitte end siis kohale vedada... Kes ülaloleva teksti ka läbi luges, nägi, et mõlema mehe koolitusteemad kattuvad suurelt jaolt. Võin lisada, et nende õppemeetodid aga ei kattu sugugi. Mind kutsus siia muidu siinsamas õppeasusutuses aeg-ajalt tunde andev Meelis (suur-suur aitähh talle!), reisi maksis suures osas kinni Erasmus via Tartu Kõrgem Kunstikool ja elamine on kohalike lahke loa & stipiga. Endale läheb muidu 20-tuhande kanti kiskuv kahenädalane lõbu maksma umbes kolm tuhat. Pole paha, pole paha!

Proovin siis iga päev kasvõi paargi sõna või pilti siia poetada toimuvast, kuid esimese päeva kohta on vaid mõned "turistikad":

Tallinna lennujaamas, getting into character ehk skitseerides lennukiootajaid.

Pilvede kohal hõljumine on alati mingit ülevusttekitav tunne ja see ülevustunne sunnib fotoka järgi haarama.

Kopenhaageni lennujaama kilomeetritepikkused koridorid kohalike lendude värava juurde...

Õnnelikult kuid väga kurnatult oma väikses pesas järgmiseks kaheks nädalaks.

1 kommentaar:

Eestinaine ütles ...

See liikuva trepi pilt on hea.