3. okt 2008

Pixarikoolitus Viborgis - päev 11

Täna õppisime volüümi ja vormi. Vaatasime muuhulgas Rubensi maale ja Jackie Chani filme. Sain isegi midagi uut teada... Seetõttu oli päev eriti väsitav. Õhtul, kui kõik suht soodad olid õppemaratonist, saime ülesande nimega Junkyard Romance.

Lisan veel vaid mõned turistifotod, mis järgivad mõningaid kahe nädala jooksul õpitud reegleid.

Tilted camera. Stable form.
Minu ja Meelise elukoht. Mina esimesel korrusel, Meelis teisel. Kokku 6 tuba. Ühes neis ööbib hetkel vana Taani animatsiooni klassik à la Taani Pärn, kes resideerub alaliselt hoopis Kanadas. (Hetkel nime ei oska öelda, tuletage meelde hiljem täiendada) Asjatab siin midagi animatsioonikoolis. Meelis on tal ka Kanadas külas käinud - mehel on tagaaias raudtee.

Kõik elemendid juhivad tähelepanu focal pointi ehk raekoja poole. Minu tähelepanu tõmbavad siiski siin pigem jalgrattad. Rattateid on siin palju ja sõiduteest moodustavad nad kohati vaat et suurima osa. Tartu kitsastel ja eluohtlikel tänavatel igapäevase sõitjana oskan öelda vaid: grrrr...

Jälle focal point. Seekord on pisut ka value ja contrasting shapes mängus. Vanalinnas pole ma üldse tegelikult turisti mängimas käia saanud välja arvatud mõned kiired jooksud lõunavaheajal või peale enne kuut, mil kõik arvukad poed punktipealt kinni pannakse.

Dark against light. Repeated shapes. Counterbalancing object. Mõttetu tänav.

Käisime ka lifedrawing klassis täna õhtul. Modelliks oli muldvana mees, kes oskas poseerida väga profilt ja isegi oma tegevust inglise keeles täpsustada. Wow!


Vanames ründab iseennast. Eales varem pole ma kohanud modelli, keda oleks pandud nii poseerima, veel vähem kes oskaks ise seda poosi läbi viia... Nagu ütles Meelis: very nice!

1 kommentaar:

meelis ütles ...

huh, Joonas,
sain ka lõpuks su viimased sissekanded läbi loetud ja pean rõõmuga mainima, et kirjutatult väljendad sa end mõnevõrra soravamalt ja ilmekamalt kui mittekirjutatult ehk suuliselt..
Aga et Verba volant scripta manent.... (või kuidas see täpselt oligi), siis on kõik super!!...

(HAHAHAA; mäletan kuidas "hull" Marwitt sind viimasel päeval ründas: "Speak up man, don't mumble...I can't hear anything you're sain!!"

See selleks,
Kanada Priit Pärna nimi on Kaj Pindal ja töötab õppejõuna Sheridan College'is (taaskord 1 paljudest animatsioonikoolidest); ja see muldvana modell kes meil viimati poseeris, nagu täna siin ühe Viborgi kasvandiku käest kuulsin on VEELGI vanem kui muld, umbes 90-nene ja endine poksija.....; kust ta oma nii ühtlaselt päevitunud naha sai ei osanud me kumbki arvata...

Toredad Viborgifotod ka ülimalt kodeeritud seletustega, millest ainult tsunftiliikmed vist aru saavad :-)
Kahju et su bloog nii äkitselt läbi sai, JUST hakkas põnevaks minema ja oleks häämeelega edasi lugend.....
Igaljuhul tänud toredate sissekannete eest, ON mida lugeda ja meenutada..

PS, mõtlesin täna, et võiksime oma kiirkirjas tehtud ülestähendused ja joonisekritseldused ära skännida ja asjast huvitatuile üles panna, või on see liiga nöördy ja vaevalt et neid keegi väga lugeda viitsiks...
Whadayathink??