7. okt 2008

Pixarikoolitus Viborgis - ärasõit (päev 13)!

Ja siit tuleb viimane postitus antud reisist!

Ärasõidust.
[Tähelepanu! Keda reisimise tüütud detailid või reisikorraldus ei huvita, võib järgneva lõigu vabalt vahele jätta.]
Niisiis, ärasõit algas laupäeva hommikul kell 6:30 ja pidi lõppema täpselt 11 tundi hiljem Tallinna lennujaamas. Marsuut: Viborgist start kell 07:15 bussiga Karupi lennujaama 20 km eemal -> kell 12:20 Karupi lennujaamast Kopenhagenisse -> ümberistumisega kell 15:00 Tallinasse, saabumine 17:30. Olin võtnud kavalaks nõuks Karupi lennujaamas end kaubelda kurba nägu tehes 4 tundi varasemale lennule kell 08:15, et siis 6 tundi Kopenhaageni hiigellennujaama poodides lulli lüüa või koguni linnapeale kondama minna. Seepärast nõnda vara Viborgist tahtsingi lahkuda bussiga. Enne reisi olin isegi plaaninud osta varasemale lennule pileti, kuid polnud kindel, kas selle bussiga 30 min enne lendu saabudes check-in jõuan teha oma suure kohvriga.
Noh, igal juhul oli see keeruline plaan üks suure uurimustöö ja mindmappingu vili, mis muidugi lendas täiega vastu taevast. Ootasin siis seda 07:15 otse Karupi lennujaama suunduvat bussi Viborgi bussijaamas. Ja jäingi ootama! Mida ei tulnud, oli see kõigi kirjade järgi ette nähtud päeva esimene bussinäru. Tasapisi saabusid järgmised bussid, kõik bussiaama tablool ilusti sätendamas koos peatuse numbriga ja puha. "07:15 Karup airport" bussi tabloo jäi tühjaks ja kadus peagi listist uute sõitude taha. Migratsioonipoliitika varjatud pale? Okei, kuna mul kiiret polnud, siis lahkumisega ei närvitsenud. Eriti. Ka lõunaajaks oli see lennujaama buss ette nähtud, millega jõuaks siiski suht viimasel hetkel...
Kell 08.00 saabus tööle bussijaama piletimüüja, kes kehitas ainult imestunult õlgu saabumata bussi peale. Siiski soovitas ta mulle 50 min hiljem startivat bussi Karupisse - sealt on lennujaama "vaid" 3-4 km. Ja takso pidavat Karupist vabalt saama. Karup on muide eriti väike kolgas... Otustasin, et seps see buss olema saabki - kui Karupist taksot ei leia, on aega vähemalt jala lennujaama kõmpida. Mul oli *igaks juhuks* läpakas Google mapsis kogu Karup ja selle lähiümbrus läbi skännitud ja salvestatud :P Varase lennu olin selleks juba ajaks mõistagi peast visanud (ja ilmselt poleks mind sinna nagunii lastudki...).
Kell 9:30 maabusin niisiis bussiga Karupis. Vaatan ringi oma sajakilose kohvriga olles peaänaval, mis on... külatänav. Taksopeatust muidugi pole. Sajab. Õlakotid on rasked. Ühtki suunavat silti lennujaama pole. Küsisin putkast bussipeatuse kõrval - silmnähtavalt üllatunud neiu kehitas õlgu ja vastas suuril silmil, et pean vist ise takso kutsuma. Siinkohal peaks mainima, et mul polnud kordagi Taanis õnnestunud oma Ultra kõnekaartiga kõnet teha. Seega, kui ma oleks isegi Karupi takso numbrit teadnud, poleks ma sellele helistada saanud. Tänava ühes otsas algas eramajade rajoon ja teises olid ming supermarket ja bensujaam. Bensujaamast töötav tütarlaps oli abivalmim ja hakkas vabatahtlikult takso numbrit otsima. Kohalikelt kollastelt lehtedelt see leitigi. Tänasin ja jäin ootama. 15 min hiljem saabus ilmselt äsja ärganud Karupi ainuke taksojuht oma pojaga. Sõitsime lennujaama, arve oli 100 kohalikku. Ootasin inimtühjas lennujaamas 2,5 tundi ja reisisin ilma edasiste sekeldusteta koju. The End.

Always look at the bright side of life (and especially travelling)! Nimelt sain häid päikselisi fotosid Karup-Kopenhagen lennult:




Mis ma ütlen lõpetuseks? Kursus oli suurepärane! Kool oli vinge! Viborg ja Taani oli... heaoluühiskond! Sain teada vääga-vääga palju ja mõtlemisainest igaks edasiseks elujuhtumiks, mis seondub kopositsiooni, kontseptsiooni, joonistamise, kujutava kunsti ja Star Warsiga. Kõige silmiavavam oli vast kahepäevane värvile keskendunud workshop. See oli tõesti see, millena õpetaja seda ülevoolavalt alul reklaamis - kui ta ise neid värvi põhitõdesid lihtsal ja kompaktsel moel teada sai, tekkis ta isu raha oma ülikooliõpingutest tagasi nõuda, kuna seal seda lihtsalt ei räägitud.
Iseasi, kuidas ma seda tarkust oma töös ja iskilikus elus rakendan, kuid loodan siiski jätkuvale arengule...
Kui teil tekib võimalus minna õppima Taanis Viborgis tegutsevas The Animaton Workshopis, siis saate minu kõige soojemad soovitused ja õnnistused teele kaasa.

Siia veel Meelise poolt kohapeal tehtud sketch teie ustavast bolgijast:

1 kommentaar:

Ivar ütles ...

Oli tõeliselt huvitav lugeda. Thanks, et viitsisid reisiõhtutel puhkamise asemel arvuti taga toksida!
(ja seda mitte ainult siin blogis vaid ka Messengeris... :-) )

Aga igatahes soovitaks - tee siiski veel üks ja kokkuvõttev postitus ning pane kompaktselt kirja, mis kursustel kõige uuem, huvitavam ja õpetlikum oli. Muidugi, kogu seda tarkust oleks kaval ju otse õpilastele jagada, aga siiski, kõik me pole enam õpilased...
:-)