23. sept 2008

Pixarikoolitus Viborgis - päev 2

Teine päev ja matte paintinguga algus tehtud! Film Seitse Samuraid jagati nii mitmeks osaks, kui palju õpilasi oli - 14. Loosiga sai igaüks stseeni, millest inspireerituna teeme järgnevatel päevadel ühe "päris" maali. Mina sain võitlusstseeni. Neid kuigi palju polnudki, enamik olid staatilisemad.

Siiski ei pea me samuraisid maalima - stiili, tegelasi ja keskonda võib muuta vastavalt oma fantaasia ja meelelaadi vajadustele.

Esialgu tegime väga kiired (1h) kavandid mingitest visuaalsetest/kontseptuaalsetest ideedest, mida õppejõud siis oma äranägemise järgi kommenteeris ja lõdva randmega kohendas või soovitusi jagas. Päeva lõpuks olid peaaegu kõigil esialgene peamiselt must-valge kompositsioon vaguse-varju vahekorragaga paigas. Tase kompostitsioonides tundub suht erinev, kuid kõik oskavad suht hästi joonistada. Töö jätkub homme referentsi otsimise ja selle pilti integreerimisega...


Vahelduseks näidati kontseptsioonikunsti, peamiselt Star Warsist. Õppejõud demonstreeris ka pisut enda töömeetodeid ja valmistas ühe portree õpilasest. Siin fotol on Topolose matte-paintingu algusfaas, mis ootab homme värve.

Kommentaare ei ole: