26. sept 2008

Pixarikoolitus Viborgis - päev 5

Hurra! Kontseptsioonidisaini kursuse esimene pool on läbitud! Ameerika õpetaja suutis end nädalaga kõigiga semuks teha ja hüvastijätt muutis meele kurvaks nagu oleks vaat et vanast sõbrast lahku läinud. Täna päeval tegi ta meile välja ka ühise lõuna itaalia restoranis (kus serveeriti rootsi laua stiilis toitu).
Homme põrutab ta Londonisse sõpradele külla ja siis tagasi koduplaneedile.

Muide, nädala alul pakkus ta omaltpoolt ka oma õppematerjale soovijatele ja ma soovisingi (ainukesena millegipärast). Sain pool DVD-täit Star Warsi (uuemate osade) kontseptsioonikunsti ja pisut ka storyboardi-juttu. Ei midagi põrutavat, kuid internetti ma sealt siiski midagi panna ei tohi. Seda lubadust ma siinkohal siis murdma ei hakka, kuigi tal poleks ilmselt ka ei sooja ega külma, kuna Lucasfilmi palgal ta enam pole. Pixari asju ta muidugi mulle ei andnud, kuna seal ta töötab teatavasti praegusel hetkel ja majasiseste materjalide võimalik netti lekkimine põhjustaks kindlasti paksu pahandust. See selleks.

Muidu õhtuks said kõik oma tööd enam-vähem valmis ja toimus veel ühisvaatamine ekraanil, millega koos õpetaja viimaseid (positiivseid) kommetaare loopis. Tööprotsess oli tõesti pingeline olnud ja kahtlen, kas õppejõul endal Pixariski nõnda raskeid tööpäevi on. Nädala jooksul tekkisid ta silme alla kotid ja põskedele habemekiht, kuid ta ei peatunud hetkekski. Kui klassis ring jälle peale tehtud, oli ekraanil näidatava demo või video aeg ja siis jälle uuele ringkäigule igaühe kõrvale pilte kohendama. Ühe pildi valmimise jooksul jõudis ta seda vist keskmiselt 4 korda vaadata.

Ja allpool ongi ühiste jõupingutustega nädala jooksul valminud kunst või vähemalt suurem osa sellest! Minu enda pilti seal pole. Miks? Sest plaanin seda kasutada joonistajate blogis ja ei taha üllatusmomenti (või mis iganes moment sellega kaasneb) ära rikkuda... Igal juhul tundus, et hakkasin lõpus ka matte-lainele jõudma ja vähemalt tööprotsessile pihta saama. Great success!
Siin aga too megamix kõigi töödest, kus eri autoried eraldab must riba:


Ja siin on ka varemlubatud megapikk pildijada kooli seintel ja stendidel (täpsemalt drawing workshopi majas) olevast pildikamast...






















Viimased 4 pilti on meie järgmise nädala õpetaja tööd, kes alustab tegelikult juba homme (laupäeva) hommikul kell 10 värvi workshopiga. Homme kell 12 saabub ka Meelis, et osa saada Lawrence'i paljukiidetud teadmistepagasist. Ehk siis tulemas on järjekordne tihe päev ja see meenutab, et peab magama kobima...

Kommentaare ei ole: