29. sept 2008

Pixarikoolitus Viborgis - päev 8


Tänase päeva praktiline töö näeb siis välja nii. Hunnik ristkülikuid ja jooni. Ja ka tänase päeva teoreetiline osa koosnes peamiselt samade elementide studeerimisest näitematerjali alusel. Visuaalne materjal, mis esitati, varieerus antiikskulptuurist kuni filmini Matrix. What a ride, ühesõnaga. (Vabandan sagenevate anglismide pärast, kuid üle nädala ingliskeelset juttu kuulates jääb külge...)

Ülalolev ülesanne osutus tegelikult lahendamatuks. Veendusin seda ise arvutis üle tunni aja igatpidi proovides, üritades homme hommikuks nõutud puhtandiga hakkama saada. Meelisega õhtul filmi vaatamast tulles (käisime ühes loengusaalis projektoriga Totorod vaatamas), istus arvutiklassi nurgas krõllis silmadega üks meie kaaskannatajatest, kes oli ilmselt seal tunde viibinud antud ülesande kallal. Oma sõnul ta lahendust leinud päris polnud, kuid oli hakanud neis kujundites juba pilte nägema - koridorid, tänavad... Ühesõnaga, tasub ettevaatlik olla igasuguste kavalate juutidega (meie õpetaja on pesueht juut, kui ma seda varem maininud pole), kes mingeid kahtlaseid ülesandeid jagavad. Mõned end kunstnikuks pidavad isikud lihtsalt ei talu, kui neile antud visuaalne probleem ei kalkuleeru ja hasardist jooksevad, kuni lõplikult langevad.

Mina õnneks olen juba liialt kurnatud kogu 8-päevasest õppetrambist, et selliste probleemidega pead vaevata.
Või siiski, äkki kui ma selle parempoolse ristküliku tooks pisut allapoole ja joont pisut paremale nihutaks... äkki siis...
Hmm...
Tõesti... tasub proovimist...

Kommentaare ei ole: