25. sept 2008

Pixarikoolitus Viborgis - päev 4

Kuna täna midagi pöördelist ei toimunud, postitan pisut juttu üldisest elu-olust.

Õppetöö. Meie kõigi areng toimub silmnähtavalt. See, kuidas õppejõud paari väikse nipiga enda ja meie pilte väänab ja kohendab, on tõesti valgustav kogemus. See, kuidas ta Google pildiotsigu esimesest pildist teeb ENDA pildi, on valgustav. See, kuidas ta fotosid "varastab" ja oma piltidesse paneb, on valgusav. See, kuidas ta aegajalt skandeerib "U! S! A!", on valgustav.
Tema väikeselt virgutavatel hüüatustel ja ameerika-naljadel pole lõppu. Tegu on tõesti väga-väga hea õppejõuga, nagu varem kuulda oli. Sest tal pole mitte ainult oskusi, vaid ta oskab neid edasi anda, lahti seletada ja peale selle kõiki pidevas positiivses meeleolus hoida. "Holly shit, this is great!" "I'm loving this shit!""This is some grat shit there!" "If you have some questions while I'm doing the demo... don't bother me, I'm busy" "Are you happy?!" "Do you like me?!" "Do you like Bush?!"
This is damn great shit.

Õpilased. On neid, kes ei oska Photoshopi ja pole kunagi Wacom tabletit kasutanud, on neid, kes teevad poole tunniga töö, mis paneb õpetajagi suu lahti kukkuma. Mõlemaid äärmusi on antud grupis üks. Ülejäänud on oma oskustelt vähem samal skaalal varieeriuvad. Koos on aga multikultuurne seltskond: taanalased, rootslased, saksalsed, itaalased, eestlane... Paljud on omavahel juba tuttavad, kuna on samas koolis õpilased või on juba nädalaid koos veetnud samal kursusel. Mitmed läbivadki ka kogu 3D kursuse otsast lõpuni - 14 nädalat järjepanu tarkust (http://www.animwork.dk/Default.asp?ID=623).

Linnas. Shopata on võimatu, kuna kell 6 pannakse kõik poed kui üks mees kinni. Kuskil pole ühtki lahtioleku ajaga silti, sest kõik teavad ju seda isegi. Täna jõudsin just mõni minut enne sulgemist linna ainukesse antikvariaati ja seal mõned koomiksid omastada. Homme võtan lõunapausi selleks, et seal täpsemalt uurida.
Kohalik sääsuka-masti pood suletakse kell 7 ja kesklinna suurim oskuteskus kell 8.

Homme on siis viimane päev antud õpetajaga. Laupäeval algab õpe juba uue õppejõuga.

Õpetaja lisas oma kompositisoonile ka pisut värve:

2 kommentaari:

meelis ütles ...

õppetöö Lawrence'iga saab olema totaalselt erinev, nii tema temperamendi, huumorimeele kui õpetamismeetodi poolest; loodan siiski et see saab olemas sama instruktiivne-konstruktiivne kui Paul'iga... Olen kuulnud õpilasi, kellele Lawrence 2-nädalasi loenguid on andnud kutsuvat seda aega "hell-weeks", sest material, mida see mees teab ja joostes läbi kammib on imposantne.. (loodame siiski, et sellest tuleb "helluwa" week!!!:-) Ja on ka inimesi, kes teda pelgavad, viimase väga konkreetse ja otsekohese ütlemise poolest, (mäletan eelmisest korrast, et kui asi oli tema jaoks s....t, siis ta seda endale ei hoidnud)...

PS, mäletan, et toidupood Fakta (Irma vastas) on lahti 8ni, Irmast ei soovita aga toidukraami osta kui sa just oma rahakoti peale vimma ei pea.
Mittesöödava tavaari kohad aga vist jah sulguvad varem... ja nendest sa vist rääkisidki, eks..?
See ya tommorrow..!

Elina ütles ...

veel pilte!