28. sept 2008

Pixarikoolitus Viborgis - päev 7

Värviõpetus on turbokiirusel ja väga pealiskaudselt läbitud. "Läbitud" on muidugi suhteline mõiste, kuda õppejõu sõnul võib juba halltoonidest terve nädala rääkida ja näiteks nädalane värviõpe on nali.
Aga siiski uks sai praotatud. Ja sealt kumav valgus, mis pole mitte vikarkaarevärviline, vaid kooseneb satureeritud ja desatureeritud ning külmade ja soojade toonide kombinatsioonide geniaalsest koostööst, on kutsuv.
Peab ütlema, et mõnevõrra üllatav oli päriselt käed värviseks saada, kuid selgus, et asja mõistmiseks oli "päris" värvidega jändamine ainuõoge valik.
Siin väike fotoseeria lõunapausil olevast tööruumist.

Meelis uurib värvithumbnailisid. Töölauad on... nagu töölauad ikka.

Maali värvigamma koopia, mis osutus olevat "too saturated". Teisel päeval tehtud Doré illustratsioonile mõeldud värvithumbnailisid ma siia panema ei hakka, et mitte häbi tunda...

Mõned õpetaja tehtud kiired thumbnailid... Lohutan end sellega, et ta aastaid taustamaalidega animatsioonis tegelenud.

Spetsiaalselt Ivarile värviratas, millest õpe pihta hakkas.

Nagu vist varem ka mainisn, teevad animatsioonikooli ühes tiivas grupeering inimesi piraadifilmi. Siin on mõned fotod võtteplatsilt, kus laiutab toasuurune purjekas, mida ehitati 6 kuud ja mis figureerib valmivad 8-minutises multikas 2 minutit. Kunst võib olla väga... ajakulukas.







Rezhisöör räägib oma projektist täpsemalt. 2 aastat on seljataga ja aasta võibolla ees.

Suure ja väikse kontrast ehk Meelis ja piraat.

Kommentaare ei ole: